Beauty = evenwicht

Heb je dat ook soms, dat je jezelf betrapt op het aanstaren van mensen?

Iemand valt je op, en je kan met alle beste wil van de wereld je blik niet afwenden. Het is alsof je het gezicht aan het scannen bent, zo intens kijk je ernaar. Je vraagt jezelf af waarom je nog niet kan wegkijken. Want het wordt een beetje gênant. Zo staren naar iemand, dat doe je toch niet? Maar je doet het tegen beter weten in.

Het antwoord is simpel: je vraagt je af ‘hoe komt het dat die dame er zo goed uit ziet?’ Wat lokt jouw aandacht naar deze persoon? En daar is ook weer een antwoord voor: beauty = evenwicht.

Ik zat bij de kapper, stilletjes aan het genieten van het gewoel van mensen rond me… En toen gebeurde het: mijn aandacht werd getrokken door een dame aan een ander kaptafeltje. Ze was geen topmodel, had niet de perfecte vormen of maten, en toch…. betrapte ik me erop dat ik niet kon wegkijken. Ik zat haar werkelijk aan te staren. Tot ze in mijn ogen keek en ik verschrikt besefte dat ik waarschijnlijk al een heel tijdje zat te kijken. Dus lachte ik een beetje schaapachtig en keek weg. Maar ik kon er niet aan doen, zo’n gezichten moet je kunnen bestuderen. Alles perfect in evenwicht: een beetje blush op de wangen, de wenkbrauwen mooi in vorm, de wimpers met mascara aangezet (zonder van die dikke klonters), waarschijnlijk wel een gekleurde dagcrème aangebracht, want haar teint had een super mooie egale uitstraling en een mooie éclat. Haar haar was niet stijf gespoten met lak, maar deinde heerlijk mee wanneer ze instemmend knikte naar haar gesprekspartner. Ze voelde zich duidelijk lekker in haar kleren: geen ongemakkelijk getrek aan het bloesje of rok. De kleuren die ze droeg, flatteerden haar.

En toen viel mijn euh… euro. Deze vrouw is helemaal in evenwicht. En dat straal je uit. Dan voel je je goed. En zie je er goed uit. Zo simpel als wat.

Dus, lieve mensen, als je me erop betrapt dat ik je aanstaar, bedenk dan dat ik aan het genieten ben van jouw evenwicht. 😉

Kristine

Zaakvoerder van schoonheidsinstituut Het Kleine Genoegen

Logo Care
Logo Phytomer