Grove Poriën

Heb je net als zo vele anderen last van te grove poriën of een grove huidstructuur? Wil je hier echt wel iets aan doen? Dan heb ik hier enkele weetjes en vervolgens tips voor jou.

Bij vette huiden zie je vaker grove poriën dan bij droge huiden. Bij het ouder worden van de huid, worden de poriën vaak ovaler van vorm. De elasticiteit van je huid vermindert immers.

Een porie is verbonden met een talgklier of een zweetklier. Het talg wordt uit de huid afgevoerd, net als zweet. Zweet zorgt voor afvoering van afvalstoffen en afkoeling van de huid. Maar wat doet dat talg? Talg houdt onze huid soepel. Dus talg is eigenlijk een heel nuttige substantie, net als je zweet.

Helaas blijft de talg af en toe in je porie vast zitten, waardoor een puistje ontstaat. Wanneer je dat puistje ook nog eens openkrabt of openduwt, dan beschadig je de huid. Daardoor zal een littekentje ontstaan en zullen de poriën verwijden.

Er zijn verschillende middeltjes om dit te voorkomen en op te lossen.

VOORKOMEN

Eerst en vooral zorgen dat je je gelaat steeds grondig reinigt. Elke avond! En niet met water en zeep! Talg is immers een olie-achtig goedje, dat niet met water weg te nemen valt. Je gebruikt dus best producten die vetoplossend werken. Zeep is ook niet het beste voor je huid. Zeep haalt niet alleen ongewenst vet weg, maar ook een deel van de broodnodige beschermende huidvetten. Ook oppervlakkige hoorncellen kunnen door het verdwijnen van dat beschermende vet loslaten. De natuurlijke barrière van de huid wordt zo nog verder aangetast. Gebruik dus de zachte reinigingsmelk. En raad eens?
Je verstopping verdwijnt! Dus ook die puistjes!

Wanneer je graag eens de volledige uitleg hoort over hoe je het gelaat het beste reinigt, kom dan eens langs in schoonheidsinstituut Het Kleine Genoegen. Dit kan alleen of met een aantal vriendinnen voor een gezellige avond. Of vraag volledig vrijblijvend het testers-pakketje. Ik laat je graag de producten eens uitproberen. Dan kan je zelf testen wat ik hier verkondig.

OPLOSSINGEN

Verwijde poriën kan door je genen bepaald worden, dan is het iets moeilijker aan te pakken. Tenslotte bepaal jij ook niet of je bruine of blauwe ogen hebt. Maar we kunnen proberen de structuur van de huid te verbeteren. Om de structuur van de huid te verbeteren, moeten we uiteraard dieper op de huid gaan inwerken.

Je kan fruitzuren gebruiken om de poriën te verfijnen. Deze moet je blijven gebruiken, anders ben je terug bij af! De fruitzuren gebruik je best in kuurvorm in de wintermaanden. Je huid wordt immers verdund, waardoor de zon (lees: UV-stralen) vrij spel krijgt. Vandaar dat we deze zuren in de zomermaanden vermijden… Je mooie resultaten zouden helemaal verloren gaan bij onvoldoende zonnebescherming!

Een totaal andere werkwijze is de microdermabrasie: een peeling van de huid door een apparaat. Een opzetstukje met diamantsplintertjes verwijdert de dode huidschilfers. Zo versnelt het natuurlijke proces van vervangen van dode cellen door nieuwe. De dode huidcellen worden afgezogen. De kracht van het vacuüm en diamanten tip bepalen de diepte van peeling. De schoonheidsspecialist zal elk stukje huidoppervlak zo 1 of 2 keer behandelen. En soms een derde keer als je huid dik genoeg is en een bepaald gebied intensere behandeling nodig heeft. Zo kunnen we littekens of pigmentvlekjes speciale aandacht geven. Diamond-tip microdermabrasie is zeer mild voor de huid en voelt hierdoor totaal niet pijnlijk aan. Het eindresultaat is verbluffend en het is bij een gevoelige huid dan ook zeker aan te bevelen. Ideaal is net zoals bij de fruitzuren werken in kuurvorm. Zodoende is je huid verdund en geactiveerd. Je hebt een frissere teint en minder last van onzuiverheden.

Wil jij dit ook uitproberen, maak dan nu je afspraak in schoonheidsinstituut Het Kleine Genoegen.

Logo Care
Logo Phytomer