Ieder zijn specialiteit…

Er zijn zo van die zeldzame momenten… Dat je een gestolen vrij moment hebt. En dat je dat moment dan ook nog eens kan delen met je man…

Dus wij eens op een rijtje gezet wat er allemaal moet gebeuren in en rond het huis. Van lijstje ging het algauw naar waslijst van klusjes. Maar we besloten ons niet van de wijs te laten brengen, en gewoon al één zaak van de lijst in orde te brengen. Zo gezegd zo gedaan: wij naar de zelfbouwmarkt om materiaal te gaan halen.

Onderweg vernoemt mijn man nog even dat hij nog een nieuw luchtkussen moet steken in de pomp in de garage. Waarop ik denk: “geen probleem lieve schat, dat ga ik voor jou onthouden”. Want om één of andere reden zijn er van die kleine zaken die zomaar verdwijnen uit zijn geheugen… Zoals waar hij het laatst zijn autosleutels heeft gelegd. Of waar die éne broeksriem nu weer ligt? Of dat we naar een feestje mogen ’s avonds… Na een aantal jaar samen raak je daar wel aan gewend, en probeer je de gaten zoveel mogelijk op te vangen. (Een tip voor vrouwen in dezelfde situatie: zorg voor een gezamenlijke online agenda, en noteer daar alles in!)

Eenmaal in de zelfbouwmarkt gaat het vlotjes. We kiezen materialen uit, gelukkig komen onze smaken overeen. Fijntjes herinner ik hem eraan dat we ook nog moeten kijken voor een luchtkussen. Hij kijkt me bevreemd aan. “Luchtkussen?” “Ja”, zeg ik, “voor in de pomp in de garage?”.

Waarop hij in de lach schiet. “Een luchtkussen kan je niet kopen in de winkel, je moet de luchtdruk bijstellen”.

Je kan je al voorstellen dat ik daar even raar op mijn neus sta te kijken. Verdorie. Het eerste wat ik doe, is toch maar even rondkijken dat niemand mijn opmerking gehoord heeft. Ik die dacht even punten te scoren… ga hier even mooi op mijn gezicht…

Het doet me toch weer glimlachen als ik er aan denk…

Ik ken misschien niets van luchtkussens steken, maar ik doe dan weer andere dingen die hij niet kan.

Wanneer hij ’s avonds last heeft van zijn rug, moet hij gewoon op mijn tafel komen liggen en masseer ik zijn spieren weer los.

Heeft hij last van puistjes, dan kan ik hem het juiste product aanbevelen.

Heeft iemand nood aan een heerlijke gelaatsverzorging, dan zorg ik daar voor….

Ieder zijn specialiteit, toch? Geniet jij ook maar van je eigen specialiteit, wat die ook mag zijn!

Logo Care
Logo Phytomer