Stress

Ik ga hier nog maar eens open deuren intrappen geloof ik… En het hebben over dat gemene beest dat iedereen wel kent: STRESS.

Ongelooflijk hoe dat onder je huid kan kruipen, zich nestelen en dan met kleine prikjes je leven over kan nemen. Zo geleidelijk aan, zo slinks en sluw, dat je het eerst niet door hebt…

Er zijn natuurlijk altijd wel een paar signalen: je krijgt wat meer puistjes, of je ziet wat vlugger rood. Nu en dan gloei je ongelooflijk hard, maar dat komt omdat je zo hard aan het werk bent, toch? Geen haar op je hoofd dat eraan denkt dat dit de eerste symptomen zijn van dat gemene  beest.

Je bent prikkelbaarder, kunt geen grap meer verdragen, want jeetje, jongens je hebt wel wat beter te doen dan grappen zitten maken, er moet dit en dat nog afgewerkt worden… En ze moeten zeker niet rond je oren komen zagen met hun triviale probleempjes. Daar kan jij toch niets aan veranderen. Wanneer iemand toch voor de zoveelste keer komt klagen over haar man die verdorie niets doet in het huishouden, kan je jezelf niet meer bedwingen en schiet je uit je sloffen: “Zolang je hier tegen mij zit te zagen doe jij hier toch ook niets? Wat is het verschil?” Om je dan verongelijkt om te draaien en je proberen te concentreren op dat verdomde artikel dat af moet.

Of je nu thuis bent of op het werk, het maakt geen verschil meer, je staat constant onder spanning. Je hebt voortdurend het gevoel dat je iets vergeten bent. Je hebt heel vlug hoofdpijn en die vermoeidheid wil niet overgaan. Zelfs niet na een nacht van 9u slaap. het kleine genoegen stress relaxed

IK dacht dat ik de oplossing had: Zeker niet luisteren naar mensen uit mijn directe omgeving, want die konden het niet weten. Ik las elk artikel op internet. Plantaardige ontspanners, magnesium innemen, het 10 stappen plan afwerken…

Dat gaf tijdelijk wat verlichting. Maar helaas, ik ben koppig en hardleers. Al die fijne tips doe ik hoe lang? Een week? En dan gaat het weer beter en sluipt dat gemene beestje weer onder je vel.

Conclusie? Pff, het is zoals met alles: je moet er je elke dag bewust van zijn. Als je een zuivere huid wil, moet je elke dag reinigen. Als je stress-vrij wil leven, moet je elke dag je bewust zijn van de signalen die je lichaam je geeft en er naar luisteren.

Want weet je, (en nu trap ik alweer een open deur in), iedereen is vervangbaar. Je werkgever heeft meer aan je als je met plezier komt werken, goed werk aflevert en eerlijk kan zeggen: ik heb gedaan wat ik kon vandaag. En de rest doe ik morgen.

Zo veel mensen komen bij mij met een pijnlijke rug of nek, staan stijf van de stress, hebben acné of uitbarstingen van couperose door de spanning… En ik kan je helpen, dat klopt, voor even… tot dat gemene beestje weer onder je vel kruipt…

En nu hoor ik je zeggen: awel, wat moeten we er aan doen? Hmm, op het moment dat ik het wondermiddel ontdek, laat ik het jullie METEEN weten! Beloofd!

Groetjes,

Kristineshutterstock-stress-management

Logo Care
Logo Phytomer