Wat doe ik met al die pottekes?

Iedereen kent wel het beeld: een badkamerkast vol met allerlei maten, soorten en kleuren van potjes en pompjes… En uiteindelijk gebruik je er één of twee van… en al de rest blijft staan. Geen idee meer waarvoor ze precies dienen, of wanneer ik ze moet gebruiken.

De moed zakt je alweer in de schoenen. Wéér zoveel geld uitgegeven… En wéér een product in de kast staan zonder zichtbaar resultaat. Maar weggooien, dat wil je ook weer niet, want dan is het letterlijk weggegooid geld!

Toch is dat precies wat ik je ga aanraden: maak die kast leeg! Zonder pardon de vuilbak in. Met je kleerkast kan je het wel, elk seizoen de grote kuis houden, en kleren die je een jaar niet meer aangehad hebt, gaan naar het tweedehandscircuit. Prachtig.

Helaas, producten die al een jaar geopend in je kast staan, geef je best niet meer door.

En wel om deze redenen:

Er zijn bepaalde ingrediënten die ook vervallen. Je crème is dan niet meer stabiel, gaat vaak anders ruiken, soms klonteren. Soms merk je het helemaal niet aan je crème, dat de ingrediënten hun werking verloren zijn, en smeer je dus niet meer dan een basis… Terwijl jij dacht dat hiermee echt je rimpels zouden verdwijnen. Riskeer dus geen uitslag, allergieën of andere nare bijwerkingen van vervallen producten!

Hoe kan je dit vermijden?

Noteer op de onderkant de datum wanneer je het product geopend hebt.

Op die manier kan je zelf in het oog houden:

  • hoeveel van het product je verbruikt binnen een bepaalde termijn (gebruik je niet te veel?)
  • of je voldoende je product gebruikt (dagelijks, of sla je regelmatig eens over?)
  • dat je product niet vervalt

Ideaal is om je thuisverzorging te combineren met een 7 à 8 keer per jaar een verzorging in Het Kleine Genoegen.

We bespreken de conditie van je huid, we bekijken de vooruitgang, de problemen die zich nog stellen, overlopen je thuisverzorging, herhalen nog eens de stappen indien nodig.

Van een mannelijke klant kreeg ik ook een foto van zijn badkamerkast doorgestuurd. Daar viel het me op dat hij 5 verschillende merken staan had. Waarom niet gaan mixen?

Wanneer je echt op huidverbetering wil werken, ben je best dat je het Care Personal Beauty programma volgt.

De hele lijn is op elkaar afgestemd. De producten vullen elkaar feilloos aan. Daardoor is de huid in elk opzicht ondersteund, tot in de diepere lagen. We bouwen weerstand op in de huid. In elk product zit er een anti-aging element. Van de reiniging, toner tot afwerkende crème. Om het even of het de productlijn tegen roodheden, onzuiverheden of rimpels is… Met anti-aging kunnen we immers niet te vroeg beginnen.

Wanneer je van 5 verschillende merken producten gaat gebruiken, kunnen deze onmogelijk op elkaar afgestemd zijn. Waardoor ze elkaar niet gaan versterken en je steeds op de oppervlakte blijft werken. En dat is helemaal niet je doel!

Wil je graag je persoonlijk behandelingsplan? Is het nu tijd om in jezelf te investeren?

Neem gerust contact op via info@hetkleinegenoegen.be of telefonisch 0472 472650.

Ik help je graag verder!

Kristine

 

Logo Care
Logo Phytomer