last van rode wangen?

Ik moet een presentatie doen voor een groep. Nu kan je zeggen, Kristine, meid, voor jou is dat toch geen probleem? Jij bent dat toch gewoon? Je hebt meer dan 10 jaar in het onderwijs gestaan!

En toch… moet ik jullie iets bekennen: zelfs een ervaren leerkracht heeft een drempel over te gaan iedere keer dat ze voor een nieuwe klas of groep komt te staan.

Voor mij persoonlijk heb ik al enkele elementen in mijn nadeel: mijn bloedvaatjes liggen vlak onder mijn huidoppervlak, en ze worden wel heel vlug geprikkeld. Bij spanning: rode wangen. Na het drinken van een glaasje wijn: rode wangen. Bij nervositeit: rode wangen. Bij zware inspanning: rode wangen. Even in de wind lopen: rode wangen. Herken je het gevoel?

Hoe kan je dit nu tegengaan?

Eerst en vooral: zorg dat je huid goed gehydrateerd is. Dit wil zeggen: elke ochtend na je reiniging een dagcrème smeren! Zo help je de natuurlijke barrière van je huid herstellen. Je huid heeft dan minder vlug last van externe prikkels zoals koude, warmte, wind, zon.

Vervolgens een goede concealer gebruiken: zorg dat de kleur van je concealer zo dicht mogelijk bij de kleur van je huid ligt. De concealers van Mineralogie vind ik persoonlijk super. Ze dekken zeer goed rode wangen en pigmentvlekken. Je hebt er niet veel van nodig (overdaad schaadt!). En ze houden de hele dag. Voor mij een must, want ik breng maar 1 keer per dag make-up aan en dat moet goed zitten voor de rest van de dag. We zijn allemaal werkende mensen en hebben geen tijd om 3 keer per dag voor de spiegel te gaan staan om onze make-up bij te werken, toch?

Dan kan je nog afwerken met een gelaatspoeder om het geheel mooi te laten overvloeien in elkaar.

Wil je helemaal het gevoel hebben vast in je schoenen te staan, ga dan nog even met de mascara over je wimpers…

Je komt nu zelfverzekerd over, waardoor je minder gespannen bent en sowieso minder rode vlekken zal ontwikkelen

Voor deze foto heb ik eerst dagcrème (douceur marine van Phytomer) aangebracht. Vervolgens heb ik een beetje concealer N3 op de wangen en neus gedept. Tenslotte het honey bronze gelaatspoeder met de dispensing brush aangebracht over heel het gelaat. De finishing touch is de zwarte mascara en de matte lipstick tangerine tease. De make up die ik gebruik, Mineralogie, heeft zijn naam niet gestolen: het is werkelijk minerale make up die je huid laat ademen, geen talk bevat, dus ook de huid niet verstopt!

Het mooie is dSchoonheidsinstituut Het Kleine Genoegen Rode wangen vermijdenat mijn sproetjes nog steeds zichtbaar zijn, maar je niets ziet van rode vlekken. De huid ziet er stralend uit: Me happy!

 

Tot gauw,

Kristine

Zaakvoerder schoonheidsinstituut Het Kleine Genoegen

 

Logo Care
Logo Phytomer